VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MJ a semnat un Memorandum de înțelegere cu Ambasada SUA la Chișinău pentru susținerea reformelor din justiție

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Richard Nephew, coordonator privind combaterea corupției la nivel mondial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, care a venit în vizită la Ministerul Justiției, împreună cu ambasadorul SUA, E.S. Kent. D. Logsdon. În cadrul discuției, ministrul Justiției a mulțumit Guvernului SUA pentru susținerea și tot suportul oferit pentru reformarea sistemului de justiție și lupta împotriva corupției.

De asemenea, Sergiu Litvinenco l-a informat pe Richard Nephew despre reformele lansate de Ministerul Justiției: pre-vettingul, reformarea Curții Supreme de Justiție, evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, modificarea cadrului legislativ pentru a debloca anumite procese care ar facilita finalizarea dosarelor, pedepsirea persoanelor vinovate și confiscarea averilor obținute prin acte de corupție.

Îmi exprim convingerea că putem miza și în continuare la o colaborare constructivă cu SUA și instituțiile sale în realizarea acțiunilor orientate spre curățarea sistemului de justiție, fortificarea instituțiilor de drept și consolidarea statului de drept”, a spus ministrul Justiției.

Cu ocazia acestei întâlniri, ministrul Litvinenco și ambasadorul Logsdon au semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Justiției și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, care vizează, în special, colaborarea cu un Consilier Superior în Justiție al Ambasadei. Suportul acordat va viza implementarea priorităților din justiție și facilitarea acordării asistenței tehnice, de instruire și de expertiză din partea SUA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.