VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oraşul ucrainean Krivoi Rog, amenințat de inundaţii după ce rușii au bombardat un baraj

Oraşul Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, este ameninţat de inundaţii după ce o lovitură rusă a deteriorat infrastructura hidraulică şi a provocat creşterea nivelului apei unui râu, a afirmat miercuri preşedinţia ucraineană.

Surse ucrainene au raportat că opt rachete de croazieră rusești au lovit ținte nespecificate în Krivoi Rog, regiunea Dnipropetrovsk, și au provocat inundații extinse.

„În punctul de impact observăm un debit de apă de 100 de metri cubi pe secundă, ceea ce reprezintă un volum mare. Nivelul apei din (râul) Inguleţ se schimbă în fiecare oră”, a declarat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko.

Potrivit acestuia, centrul şi un alt cartier al acestui oraş cu 600.000 de locuitori sunt „sub riscul inundaţiilor”.

„Este o provocare pentru noi toţi, dar situaţia este sub control. Toate serviciile sunt implicate pentru a elimina ameninţarea cât mai repede posibil”, a adăugat el pe Telegram.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, originar din Krivoi Rog, anunţase anterior că o lovitură rusă vizând „infrastructura hidraulică” de acolo, fără a provoca victime. O „încercare de a inunda Krivoi Rog”, a acuzat el.

Guvernatorul regiunii, Valentin Reznicenko, a informat că dintr-un avion au fost trase şapte rachete ruse Kh-22 care „au deteriorat grav” aceste infrastructuri. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat joi, 15 septembrie că forțele ruse au lansat atacuri asupra mai multor localități de pe linia frontului Harkov în ultimele 24 de ore, scrie Reuters.

Cu toate acestea, forțele ucrainene continuă să-și consolideze controlul asupra zonelor nou eliberate din regiune, a declarat joi ministerul britanic al apărării într-o actualizare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.