VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina stabilizează teritoriul recucerit. Biden a prezis „o cale lungă”

Teritoriul eliberat de sub ocupația rusă crește cu mii de kilometri pătrați, de la o zi la alta, potrivit declarațiilor oficialilor de la Kiev. Astăzi vorbim despre 8.000 de kilometri pătrați. Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina are controlul deplin asupra a 4.000 de kilometri pătrați de teritoriu care fusese ocupat de Rusia, iar pe o suprafață similară au loc acțiuni de stabilizare a situației. Președintele SUA, Joe Biden a declarat că ucrainenii au făcut progrese semnificative, dar mai este cale lungă.

Zelenski a declarat în discursul său nocturn din 13 septembrie că Ucraina a eliberat 8.000 de kilometri pătrați în recenta sa contraofensivă din nord-estul Ucrainei. „Deocamdată, măsurile de stabilizare au fost finalizate în regiuni cu o suprafaţă totală de peste 4.000 de kilometri pătraţi. Stabilizarea continuă şi pe alt teritoriu eliberat de aproximativ aceeaşi dimensiune”, transmite Reuters.

Președintele Ucrainei a afirmat că este important ca viaţa să revină la normal în regiunile recucerite.

De când Moscova și-a abandonat sâmbătă principalul bastion din nord-est, trupele ucrainene au recucerit zeci de orașe. Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a declarat că 150.000 de oameni au fost eliberați de sub ocupația rusă în zonă.

Întrebat dacă Ucraina a atins un punct de cotitură în războiul care a început acum șase luni, președintele SUA Joe Biden a răspuns că este greu de spus. „Este clar că ucrainenii au făcut progrese semnificative. Dar cred că este cale lungă”, a declarat Joe Biden.

Potrivit Reuters, Casa Albă, care a oferit miliarde de dolari sprijin Ucrainei, a declarat că Statele Unite vor anunța probabil un nou pachet de ajutor militar în „zilele următoare”.

Trupele ruse şi-au părăsit poziţiile defensive, în special, în jurul Harkovului, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.