VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția ex-directorului Administrației de Stat a Aviației Civile Valentin Vizant după ce procurorii au descins cu percheziții la domiciliul lui într-un dosar de spălare de bani

Ex-directorul Administrației de Stat a Aviației Civile Valentin Vizant, nașul de cununie a ex-deputatului transfug Sergiu Sîrbu, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook după ce procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții în apartamentul lui din Chișinău luni, 15 august.

Vizant califică perchezițiile acuzatorilor de stat „drept acțiuni de prost gust” și susține că în curând va prezenta informații și va spune numele celor care ar fi „comandat acest dezmăț cu implicarea procurorilor”.

Referitor la ceea ce fac procurorii vreau să declar următoarele: Consider aceste perheziții drept acțiune de prost gust, efectuate în baza unui dosar intentat la comandă, fără niciun suport juridic. Am aflat că Încheierea privind petrecerea perchezițiilor a fost emisă încă la 19 iulie. Până în prezent nu am fost solicitat în niciun fel de către procurori sau alți reprezentanți ai forțelor de ordine. Fără nicio obiecție din partea Poliției de Frontieră am ieșit din țară. Persoane care au pus la cale toate aceste fărădelegi consideră că justiția se face prin mediatizarea unor percheziții fără niciun un fel de argumente în proces. De mai mulți ani activez în domeniul aviației civile, având afaceri în diferite țări. Pe parcursul acestor ani, nu am avut pretenții față de activitatea companiilor conduse de mine. În timpul apropiat, voi prezenta opiniei publice informații referitor la numele celor care au comandat acest dezmăț cu implicarea procurorilor, precum și scopurile pe care aceștia le urmaresc. În afară de aceasta, voi prezenta un raport detaliat privind activitatea companiilor gestionate de mine”, se menționează în mesajul postat de către Valentin Vizant.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins luni, 15 august, cu percheziții la patru persoane vizate într-un dosar de spălare de bani. Procurorii au descins cu percheziții la ex-primara generală interimară a municipiului Chișinău, Silvia Radu. Percheziții au avut loc și la nașul de cununie a ex-deputatului Sergiu Sîrbu, Valentin Vizant.

Ex-directorul Autorității Aviației Civile (AAC), Eugeniu Coștei, a fost reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de spălare de bani, în urma perchezițiilor din această dimineață. Fostul conducător al AAC, care a activat până în ianuarie 2021 în cadrul Autorității, este bănuit că, împreună cu alți foști angajați ai entității aeronautice și un fost primar al Capitalei, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Potrivit CNA, cele patru persoane anchetate ar fi activat în cadrul unei companii de prestare a serviciilor de consultanță în domeniul aeronautic și ar fi semnat mai multe contracte cu entități similare de peste hotare. În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că banii primiți pentru servicii ar fi intrat în conturile companiei moldovenești, dar și în conturile unor companii offshore. Ulterior, banii ajunși în offshore ar fi fost distribuiți pe conturile mai multor companii-căpușă, pentru a legaliza proveniența lor. În final, mijloacele financiare spălate ajungeau pe cardurile personale ale celor patru suspecți.

La această etapă, ofițerii CNA și procurorii investighează o sumă de peste 2 milioane de euro, încasată de beneficiarii companiei. O parte din aceasta nu ar fi fost raportată către autoritățile fiscale din R. Moldova, fiind tăinuită prin utilizarea sistemelor bancare din zone offshore. De asemenea, investigațiile efectuate de CNA și PA au identificat că mai multe companii implicate în tranzacțiile frauduloase ale companiei menționate ar fi fost conectate la spălările de bani cercetate în dosarele „fraudei bancare” și „laundromatului”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.