VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică

Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică desfășurată la Yogyakarta, Indonezia, în perioada 7-15 august 2022. Medaliat cu bronz este Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău, iar mențiune de onoare a obținut Victor Vorona, elev în cadrul aceluiași liceu.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării a RM, la Olimpiada Internațională de Informatică au participat 349 de elevi din 88 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

  1. Veaceslav Guzun, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  2. Victor Vorona, elev în clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  3. Victor Purice, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  4. Marian Soltan, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;
  5. Sergiu Corlat, magistru în științe exacte, prorector pentru digitalizare, Universitatea de Stat din Moldova;
  6. Igor Bercu, șef Direcția platforme digitale, Agenția de Guvernare Electronică.
Echipa Republicii Moldova la Olimpiada Internațională de Informatică

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național”, se spune în comunicat.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a transmis felicitări elevilor olimpici, profesorilor și părinților acestora, dorindu-le succese în continuare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.