VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Radu Marian: Canalele de Telegram ale liderilor PAS, sparte cu ajutorul FSB-ului rusesc

Deputatul PAS, Radu Marian, susține că atacurile asupra canalelor de Telegram ce aparțin președintei Maia Sandu și ministrului Infrastructurii Andrei Spînu au fost executate cu ajutorul FSB-ului rusesc.

După primele analize, avem indicii că atacul cibernetic asupra mai multor lideri PAS, altor lideri politici, jurnaliști, aleși locali a fost pus la cale de gruparea hoției și războiului, cu ajutorul FSB-ului rusesc. Aceștia au spart canalele de Telegram ale unor colegi și au publicat mai multe conversații. Văzând că nu au găsit decât conversații neînsemnate, au fabricat și discuții născocite, desenând tot ce le trece prin cap”, a scris acesta.

Totodată, parlamentarul nu exclude că în perioada următoare ar putea apărea în spațiul public și alte conversații fabricate.

Frăția penalilor ajutați de FSB va publica, probabil, și alte conversații fabricate tot de ei. Nu le-au plasat pe toate imediat, deoarece le ia timp să le născocească, să traducă din rusă, să le amestece cu cele reale și să introducă fragmente inventate de ei printre discuții reale. Oricâte minciuni ar născoci, fugarii și hoții trebuie să știe un lucru: niciun atac mediatic, nici oprirea gazului și a energiei, pusă la cale împreună cu patronii lor din FSB, nici fabricarea de discuții nu pot opri mișcarea înainte a țării noastre, dreptatea și pedeapsa hoților. Sancțiunile încep să doară, pedepsele se apropie, iar sub sancțiuni vor cădea și cei care ajută gruparea hoției și războiului să vândă țara. Așa că nu uitați să vă desenați și cătușe, dacă tot v-ați pus pe șotii. Am solicitat organelor de drept să investigheze în cel mai scurt timp aceste acțiuni ilegale și să sancționeze vinovații”, a mai scris deputatul.

Reamintim că canalele oficiale de Telegram ale președintei Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte de hackeri.

Menționăm că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a fost vizat în mesajele postate de hackeri pe canalul de Telegram al Maiei Sandu și al lui Andrei Spînu.

După publicarea conversațiilor ministrului, ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a confirmat una dintre discuții.

Citește și: Procuratura va investiga atacurile cibernetice asupra canalelor de Telegram ce aparțin Maiei Sandu și ministrului Andrei Spînu

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.