VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz: Cetățenii au consumat în octombrie cu 57% mai puțin gaz decât în 2021

Volumul consumului de gaze naturale în luna octombrie curent a constituit 29,6 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 57% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. Despre aceasta informează Moldovagaz, care subliniază că fața de luna septembrie 2022 acest indicator a crescut cu 2,2 milioane de metri cubi sau cu 8%.

”Consumatorii casnici, până la data de 31 octombrie 2022, au plătit 99,1% din sumele facturate în anul curent, ceea ce este cu 0,1% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 99,0%, cu o creștere de 0,3 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,9%, ceea ce este cu 0,1 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, precizează instituția.

Totodată, Moldovagaz anunță că în luna octombrie de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 753 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 8,081 milioane lei.

Totodată, față de 315 consumatori s-a aplicat condiția plății lunare preventive (avans) pe parcursul unui an, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31 octombrie 2022 a atins cifra de 9,731 miliarde lei și acoperă 99,3% din volumul furnizat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.