VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Promo-LEX, ingrijorat de intenția președintei Sandu de modificare a legislației pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la întruniri

Asociația Promo-LEX a emis miercuri, 12 octombrie, o notă prin care informează că este îngrijorată în legătură cu intenția președintei R. Moldova, Maia Sandu, de modificare temporară a legislației pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la întruniri.

Potrivit Promo-LEX, legea privind întrunirile din R. Moldova este una dintre cele mai bune legi din regiune, care asigură un cadru favorabil pentru exercitarea libertății de întrunire.

Modificarea legislației, nu este oportună și nu poate fi determinată de un presupus conflict între administrația publică locală și forțele de ordine. Forțele de ordine au deja toate procedurile și pârghiile legale necesare pentru a interveni în situații care pun în pericol ordinea publică, viața, sănătatea oamenilor. Modificarea legislației în funcție de conjunctura de moment este o practică păguboasă și reprezintă un precedent periculos pentru o democrație bazată pe un stat de drept”, motivează Asociația Promo-LEX.

Pe 11 octombrie șefa statului a declarat că va solicita Executivului să modifice temporar legislația pentru a facilita intervenția Poliției la întruniri.

În același timp, solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației, care va permite poliției să asigure ordinea publică – chiar și în condițiile în care unii actori din administrația locală sabotează eforturile guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară. Pacea și securitatea cetățenilor este prioritatea noastră, mai ales acum, când vedem că războiul este foarte aproape. Nu vom admite ca rea-voința unora să le pună în pericol”, a declarat președinta Sandu în cadrul briefingului de presă susținut marți, 11 octombrie.

Declarația șefei statului a fost făcută după ce, duminică, 10 octombrie, simpatizanții partidului politic „ȘOR” au instalat corturi pe carosabil pe porțiunea dintre Sfatul Țării și Maria Cebotari, sistând astfel circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

FOTO/ Membrii și simpatizanții Partidului Politic „ȘOR” au participat la un nou protest. PP ȘOR: „60 de mii de oameni au cerut demisia guvernării PAS și a președintei Sandu”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.