VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Membrii și simpatizanții Partidului Politic „ȘOR” au participat la un nou protest. PP ȘOR: „60 de mii de oameni au cerut demisia guvernării PAS și a președintei Sandu”

Membri și simpatizanți ai Partidului Șor au participat duminică, 9 octombrie, la un nou protest antiguvernamental în fața parlamentului și președinției de la Chișinău. Reprezentanții formațiunii susțin că la acțiunea de protest au participat 60 de mii de oameni.

Participanții la protest au cerut demisia guvernării Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) și a președintei R. Moldova, Maia Sandu, precum și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

La protest, au participat deputații PP ȘOR, dar și deputata PCRM, Diana Caraman. 

Participanții la protest au adoptat o rezoluție, care include trei revendicări importante.

„În cazul gazelor naturale, manifestanții cer să fie compensată integral diferența dintre tariful intrat în vigoare din 1 octombrie, adică de 29,27 lei pentru un metru cub, și cel din septembrie 2021, de 4,2 lei pentru un metru cub.

În cazul electricității, compensația urmează să fie de 1,13 lei, adică diferența dintre tariful de 1,51 lei pentru un kilowatt-oră și cel actual, de 2,64 de lei.

De asemenea, ținând cont de faptul că prețurile au crescut, în ultimele 12 luni, cu 34,29 la sută, protestatarii cer ca statul să acorde câte o alocație unică de 10.000 de lei pentru pedagogi și medici, studenți, familiilor cu venituri mai mici de 15.000 de lei, familiilor cu patru copii și mai mult. În cazul pensionarilor cu un venit lunar mai mic de 5.000 de lei, persoanelor solitare, care câștigă până la 10.000 de lei lunar, alocația unică din partea statului urmează să fie de 5.000 de lei”, argumentează membrii PP ȘOR.

În rezoluție se menționează că revendicările urmează să fie examinate de guvernare în regim de urgență. În caz contrar, revolta populară va crește, iar cetățenii vor fi pe deplin îndreptățiți să solicite demisia imediată a actualei puteri.

Într-o postare video publicată vineri, 16 septembrie, pe Facebook, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că se află în Israel și că în scurt timp se va întoarce în R. Moldova.

Anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor.

În 2017, Șor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi splălare de bani.

În 2019, la scurt timp ce Partidul Democrat din Moldova a cedat puterea și a trecut în opoziție, Șor a părăsit ilegal teritoriul R. Moldova. Tot în 2019, deputatul Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examinare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.