VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

IGP solicită Primăriei Chișinău să dispună dezinstalarea corturilor de pe bd. Ștefan cel Mare. Ceban: „Nu umblați cu minciunile, făceți-vă munca” /Video

Inspectoratul General de Poliție (IGP) a venit cu un comentariu după ce, duminică, 9 octombrie, protestatarii Partidului ȘOR au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind instalate mai multe corturi pe carosabil. Oamenii legii declară că Poliția a solicitat Primăriei Chișinău în repetate rânduri să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului. La rândul său, primarul general a declarat că Poliția face totul ca municipalitatea să fie învinuită că nu deblochează strada și a îndemnat oamenii legi să nu „umble cu minciunile de mână cu toată conducerea”.

IGP a anunțat că Poliția a solicitat Primăriei să dispună înlăturarea de către organizatorii protestului a corturilor de pe carosabilul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt iar reprezentantul Primăriei a ales să plece de la locul protestului, „fără a întreprinde măsurile necesare”.

Oamenii legi declară că au inițiat un proces pe faptul blocării traficului iar „toate acțiunile protestatarilor fiind documentate”.

„Solicităm Primăriei Municipiului Chișinău ca, în temeiul legii 26 cu privire la întruniri, să dispună de urgență deblocarea traficului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, prin dezinstalarea corturilor.

Este important să menționăm că cetățenii au drepturi egale și drepturile unor cetățeni nu pot fi îngrădite prin acțiunile altora.

Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului”, se arată în nota emisă presei de IGP.

Ion Ceban declară că Poliția trebuie să răspundă de ordinea publică

În replică, Ion Ceban a scris un mesaj pe rețelele de socializare în care susține că Poliția este cea care trebuie să răspundă de ordinea publică și să întreprindă măsuri dacă este încălcată legea, „or în dispoziția primăriei este că are loc protestul și nu e vorba de a permite sau nu anumite acțiuni”.

Primarul general a mai solicitat să-i fie întoarsă în subordine poliția locală a municipiului Chișinău „dacă nu reușiți să faceți față!”

„Întrebare către cei responsabili, poliția, care azi stau cu mâinile în buzunare, așteaptă și acționează intenționat și nu intervin, deși e treaba lor directă să se conducă conform legislației.

Fac totul ca Primăria Chișinău să fie învinuită că nu deblochează strada și să oprească protestul pentru cei care stau în fotoliile moi în clădirile de vizavi.

Dacă 10 mașini vor parca ilegal și vor bloca strada, tot primăria trebuie să vină să le ridice, s-au avem poliție în țara asta?

Dacă este blocat un drum de acces, așteptați să vină angajații de la spații verzi, autosalubritate, de la ÎMPSL, pretorii și restul angajaților, ca să vă facă lucrul vostru?”, a scris Ceban.

Primarul susține că municipalitatea nu a autorizat protestul iar ce ține de responsabilitatea APL „toate regulile sunt respectate”.

În dimineața zilei de astăzi, Ion Ceban a blocat preț de câteva minute traficul de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu mașinile Primăriei Capitalei pentru a arăta că nu este responsabil de blocarea bulevardului central de către protestatarii partidului ȘOR ci „este o minciună crasă a Guvernului Republicii Moldova”.

Ion Ceban a declarat că, astăzi, 10 octombrie, a scris un demers către Poliție ca să utilizeze prevederile legislației în vigoare pentru a debloca circulația de pe dulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Susținătorii Partidului ȘOR au protestat, a patra duminică consecutiv, în fața Președinției și Parlamentului, împotriva președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și a guvernării. Protestatarii au scandat „Jos Guvernarea” și „Jos Maia Sandu”.

Circulația transportului a fost sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, porțiunea dintre Sfatul Țării și Maria Cebotari, după ce mai mulți simpatizanți ai Partidului ȘOR au instalat corturi pe carosabil.

Citiți și: Membrii și simpatizanții Partidului Politic „ȘOR” au participat la un nou protest. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.