VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Putin cere FSB să intensifice securitatea Podului Kerci și a infrastructurii energetice din Peninsula Crimeea

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cere Serviciului Federal de Securitate (FSB) să intensifice securitatea Podului Kerci și a infrastructurii energetice din Peninsula Crimeea, la câteva ore după explozia care a avariat podul, scrie Reuters.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a semnat un decret prin care autorizează Serviciul Federal de Securitate (FSB) să ia măsuri privind securitatea Podului Kerci, a gazoductului care face legătura peninsulei cu regiunea Krasnodar, precum și a infrastructurii de energie electrică.

Decretul a fost semnat la câteva ore după explozia care a avariat podul inaugurat în 2018 și a intrat deja în vigoare. Într-o informare de presă postată pe site-ul Kremlinului, se arată că guvernul trebuie să actualizeze legislația națională pentru a fi în acord cu decizia.

Podul Kerci traversează strâmtoarea cu același nume și leagă peninsula Crimeea, anexată de la Ucraina, de regiunea rusă Krasnodar. Podul a fost inaugurat în 2018, când Vladimir Putin a condus un camion pentru a-i demonstra rezistența.

Rusia a deschis sâmbătă o anchetă penală asupra exploziei care a avariat grav importantul pod care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014 şi care a fost provocată, potrivit ei, de explozia unui vehicul.

Comitetul de anchetă rus a declarat că a „deschis o anchetă penală în legătură cu incidentul de pe podul Crimeii”. El a precizat că incendiul care s-a declanşat a avut loc după „explozia unui camion”. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.