VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Maia Sandu: Oamenii așteaptă pace, stabilitate și ordine, iar noi le vom asigura

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a susținut marți, 11 octombrie, un briefing de presă în cadrul căruia a declarat că încercările de destabilizare a situației în țară cresc și sunt făcute de „gruparea pentru hoție și război”. Ea le-a transmis celor care „vor să răstoarne ordinea constituțională în Moldova”, să nu-și facă iluzii deoarece „trădarea de Patrie va fi sancționată dur”.

Șefa statului a declarat că R. Moldova este o țară pașnică iar acest lucru a fost demonstrat în acțiuni și a cerut să fie respectate suveranitatea și hotarele Republicii Moldova.

R. Moldova este o țară pașnică. Am spus acest lucru de fiecare dată și de fiecare dată am demonstrat acest lucru în acțiuni. Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară, dar presiunile la care suntem supuși cresc cu fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere”, a spus Maia Sandu.

Președinta țării a mai manționat că membrii grupării „pentru hoție și război” vor să scape de închisoare pentru furtuile comise în trecut și să refacă schemele de corupție.

„Ei încearcă să folosească situația dificilă în care se află țara acum din cauza războiului din Ucraina pentru a o destabiliza și a crea haos. Vor să creeze conflict în diferite regiuni ale țării pentru a ne dezbina. Așa de tare vor să ajungă la putere încât promit Moscovei să răstoarne ordinea constituțională și să instaleze un Guvern prin care Rusia să poată folosi țara noastră în război. Le spun clar: Nu vă faceți iluzii! Nu irosiți bani profesorilor, medicilor, pensionarilor pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste,. Nu veți reuși. Mai mult, trădarea de Patrie va fi sancționată dur”, a spus șefa statului.

Maia Sandu a precizat că va solicita Guvernului să modifice termporar legislația, care va permite Poliției să asigure ordinea publică, chiar dacă „unii actori locali sabotează ordinea în țară” subliniind că pacea și stabilitatea e prioritatea actualei conduceri.

Totodată, Maia Sandu a declarat că „oamenii așteaptă pace, stabilitate și ordine, iar noi le vom asigura”.

Briefing susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu îl puteți viziona mai jos.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.