VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primarul de Hâncești, despre perchezițiile care îl vizează: Cineva a vrut să le arate primarilor puterea ca să fie ascultători

Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, consideră că perchezițiile recente care l-au vizat urmăresc scopuri politice și de denigrare, iar într-un final scoaterea lui din funcție.

Potrivit lui, „cineva a vrut foarte mult să le arate primarilor puterea, astfel încât aceștia să fie ascultători și să tacă”.

„Practic toți politicienii au încercat să folosească procuratura și poliția în luptele lor. De asta au suferit instituțiile care lucrează în domeniul justiției. Procuratura și poliția trebuie să acționeze după lege și nu după ordinul politicienilor. Justiția nu trebuie să slujească politic. Justiția trebuie să slujească poporului și să apere oamenii, inclusiv în fața abuzului puterii politice”, a declarat Alexandru Botnari într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui, organele de drept își pot face treaba fără să folosească mascații sau televiziunile. Or, primăriile nu sunt câmp de luptă, ci locul în care zilnic sunt rezolvate problemele oamenilor. „Mulți caută abuzuri la primării. Dar de ce nu căutați abuzuri în birourile mari din Chișinău ori acolo nu vă dau voie să vă uitați?”, întreabă edilul.

Primarul respinge acuzațiile legate de vânzarea unor terenuri. Alexandru Botnari explică faptul că terenurile municipale se atribuie prin decizia Consiliului municipal, nu prin decizia primarului, care doar contrasemnează deciziile.

Edilul a mai spus că este regretabil că din cauza funcției sale are de suferit familia. Perchezițiile l-au vizat și pe feciorul său, care este adult și care a cumpărat un teren de la al patrulea proprietar, nu de la administrația locală.

Alexandru Botnari și-a exprimat deschiderea de a colabora cu organele de drept. Potrivit lui, nimeni nu poate spune că el măcar o dată ar fi refuzat să prezinte informații despre activitatea Primăriei Hâncești.

Citește și: VIDEO/ Declarațiile primarului de Hâncești după percheziții: Totul va fi bine. Este Justiție în R. Moldova

Citește și: Șase persoane, printre care și primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, citate de PCCCOS pentru audieri în urma perchezițiilor

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.