VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase persoane, printre care și primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, citate de PCCCOS pentru audieri în urma perchezițiilor

Șase persoane au fost citate la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pentru audierea în calitate de bănuiți în urma perchezițiilor efectuate miercuri, 12 octombrie, la Primăria municipiului Hâncești, într-un dosar de atribuire frauduloasă a terenurilor în municipiul Hâncești.

Conform surselor VB din cadrul organelor de drept, primarul municipiului Hâncești, Alexandru Botnari, este unul dintre cele 6 persoane citate de procurori pentru audieri în dosarul de atribuire frauduloasă a terenurilor.

„Urmare a perchezițiilor matinale pe dosar, se comun cu ofițerii INI, au fost ridicate documente relevante cauzei, iar persoanelor citate (cu funcție de răspundere în cadrul Primăriei, precum și persoane interpuse), le-a fost atribuit statutul de bănuit”, susțin reprezentanții PCCOCS.

Procurorii din cadrul PCCOCS, de comun cu ofițerii de la INI au desfășurat miercuri, 12 octombrie, percheziții la persoane responsabile din cadrul Primăriei municipiului Hâncești. Detalii aici

În 2003, Alexandru Botnari a fost ales primar al orașului Hâncești. Ulterior, Botnari a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Botnari a ocupat și fotoliul de viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

În 2019, Alexandru Botnari a deținut mandatul de deputat, după ce a câștigat alegerile din februarie, candidând pe circumscripția uninominală Hâncești din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). În octombrie 2019, a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar de Hâncești. Tot în 2019, Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar. Alexandru Botnari este primar la Hînceşti din 2003.

În 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința lui Alexandru Botnari, în care este indicat faptul că Botnari a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

Potrivit ANI, în ianuarie 2018, alesul local, aflându-se în calitate de primar,  ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.