VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polonia a detectat o scurgere în conducta Drujba, care transportă petrol din Rusia către Europa

Polonia anunță că a detectat o scurgere în conducta Drujba, care transportă petrol din Rusia către Europa. Cauza incidentului nu este cunoscută, însă un oficial polonez susține că primele indicii sugerează un accident, nu un sabotaj, scrie Reuters.

Compania poloneză PERN a precizat că scurgerea a fost descoperită marți, 11 octombrie la o secțiune a conductei aflată la aproximativ 70 de kilometri de orașul Plock (principala rută de transport a petrolului către Germania), iar cauza breșei nu este cunoscută. Operatorul polonez a mai transmis că a doua linie a conductei și alte elemente ale infrastructurii funcționează normal.

Mateusz Berger, oficialul polonez responsabil de infrastructura energetică, a declarat că până în acest moment nu au fost descoperite date care să sugereze că scurgerea din conducta Drujba a fost provocată de un sabotaj: „Aici putem vorbi despre daune accidentale”.

Oleoductul Drujba este una dintre cele mai mari din lume și transportă petrol rusesc către o mare parte a Europei Centrale, inclusiv în Germania, Polonia, Belarus, Ungaria, Slovacia, Cehia și Austria. Construită în era sovietică, conducta Drujba (Prietenia) are o capacitate totală de 1,4 milioane de barili pe zi și se bifurcă în Belarus în două conducte separate.

Potrivit sursei citate, scurgerea vine într-un moment în care Europa se confruntă deja cu o gravă criză energetică, rezultat al războiului din Ucraina, care a dus la întreruperea livrărilor de gaze naturale rusești.

Totodată, anunțul vine la scurt timp după ce mai multe explozii au provocat daune conductelor Nord Stream din Marea Baltică, care transportă gaze din Rusia către Europa, ceea ce a stârnit temeri că infrastructura energetică a Europei ar putea fi ținta unor acte de sabotaj.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.