VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În anul curent, 120 de persoane din R. Moldova au devenit victime ale traficului de ființe umane, printre care 40 de copii

În primele nouă luni ale anului curent, la nivel național au fost înregistrate 49 de cazuri de trafic de ființe umane, fiind identificate 120 de victime. Datele au fost prezentate de Poliţia Republicii Moldova, în contextul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, care este marcată anual la data de 18 octombrie.

Potrivit Poliției, dintre cele 120 de victime identificate, 27 au fost femei, 53 de bărbaţi și 40 de copii.

Poliția menționează că tentația unui loc de muncă bine plătit, în străinătate, e mare, însă oamenii să nu se lase păcăliți de ofertele prea bune și să verifice în detaliu orice ofertă primită.

În context, angajații Poliției vor desfăşura „Săptămâna AntiTrafic”. Evenimentul va fi marcat prin organizarea şi desfăşurarea activităţilor de sensibilizare şi informare a cetăţenilor, în special a elevilor şi studenţilor, cu privire la traficul de persoane, riscurile şi consecinţele, dar şi angajamentul prioritar al Poliţiei  privind combaterea şi prevenirea acestui fenomen.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.