VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Declarațiile primarului de Hâncești după percheziții: Totul va fi bine. Este Justiție în R. Moldova

Primarul municipiului Hâncești, Alexandru Botnari, a venit cu o reacție după ce astăzi, a fost citat pentru audieri în dosarul de atribuire frauduloasă a terenurilor.

Într-un video postat pe o rețea de socializare, Botnari declară că nu a fost reținut și se află la locul de muncă.

”Sunt la serviciu, nu sunt arestat. Lucrul demarează mai departe, iar justiția o să-și facă lucrul lor. Îmi fac atribuțiile mai departe”, a declarat Botnari.

Totodată, Alexandru Botnari a venit cu un mesaj pentru cei care își doresc ca el să fie arestat.

”Nu vă bucurați așa repede. Să nu credeți că ceea ce ați făcut voi, am făcut și eu. Va veni și timpul vostru. Momentele neplăcute astăzi le-am suportat eu, dar mai mult cei dragi mie: soția, familia, mama. Totul va fi bine. Este justiție în R. Moldova care va face dreptate”, a mai menționat acesta.

Procurorii din cadrul PCCOCS, de comun cu ofițerii de la INI au desfășurat miercuri, 12 octombrie, percheziții la persoane responsabile din cadrul Primăriei municipiului Hâncești. Detalii aici

În 2003, Alexandru Botnari a fost ales primar al orașului Hâncești. Ulterior, Botnari a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Botnari a ocupat și fotoliul de viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

În 2019, Alexandru Botnari a deținut mandatul de deputat, după ce a câștigat alegerile din februarie, candidând pe circumscripția uninominală Hâncești din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). În octombrie 2019, a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar de Hâncești. Tot în 2019, Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar. Alexandru Botnari este primar la Hînceşti din 2003.

În 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința lui Alexandru Botnari, în care este indicat faptul că Botnari a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

Potrivit ANI, în ianuarie 2018, alesul local, aflându-se în calitate de primar,  ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.