VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cele mai solicitate rute din Chișinău vor fi suplinite cu 8 autobuze

8 autobuze din lotul de 16 unități rulate „SOLARIS Urbino-18″, achiziționate din Suedia au ajuns la Chișinău. Vehiculele vor suplini cele mai solicitate rute de autobuz din municipiu, informează Primăria Chișinău.

„Cele 8 unități au anul fabricației 2012, sunt articulate, de 18 metri lungime, iar starea tehnică este bună.

Autobuzele au podea joasă și rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, dispun de sistem de aer condiționat, iar clasa ecologică este Euro 5.

Prețul unei unități, care include și livrarea, este de 41,9 mii Euro”, se menționează în comunicatul Primăriei.

Potrivit autorităților municipale, alte 8 autobuze vor ajunge la Chișinău la finele săptămânii viitoare, iar toate cele 16 vehicule „SOLARIS Urbino 18″, vor fi puse în circulație în luna decembrie, a.c., după parcurgerea tuturor testărilor tehnice.

Amintim că în anul 2021 au fost achiziționate 158 de unități de transport pentru Parcul Urban de Autobuze, care au înlocuit în totalitate parcul rulant al întreprinderii.

Dintre acestea, 100 de autobuze sunt noi, de model ISUZU, iar 58 de unități sunt rulate, de model Man, Volvo și VDL.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.