VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Măsurile luate de Transnistria pentru a economisi energia electrică: Vacanța elevilor, prelungită cu o săptămână

În legătură cu reducerea volumelor de gaze naturale livrate de către compania Moldovagaz către Transnistria, autoritățile din regiune au decis introducerea unor măsuri de economisire a resurselor energetice.

Așa-numitul ministrul al Dezvoltării Economice din Transnistria, Serghei Obolonik, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care sunt măsurile de economisire implementate:

  • închiderea marilor întreprinderi industriale;
  • modificarea programului de lucru al transportului electric urban;
  • introducerea unui program de alimentare cu apă caldă (apa va fi furnizată seara timp de trei ore – ora exactă va fi anunțată ulterior);
  • vacanțele elevilor vor fi prelungite cu o săptămână;
  • introducerea unei zile de lucru reduse în instituțiile de stat (până la ora 16:00);
  • reducerea consumului de energie de către instituțiile statului cu 20%;
  • reducerea alimentării cu energie electrică pentru iluminarea stradală.
  • În același timp, o serie de sectoare nu vor fi afectate de măsurile luate:
  • va continua furnizarea resurselor energetice către clădiri rezidențiale, spitale, grădinițe și alte obiecte importante de infrastructură socială;
  • întreprinderile care asigură securitatea alimentară a republicii vor continua să funcționeze, potrivit novostipmr.com.

Potrivit șefului Ministerului Dezvoltării Economice, pe viitor, măsurile de austeritate pot fi ajustate în funcție de evoluția situației: consolidate într-un scenariu negativ sau slăbite dacă vor fi eliberate suficiente resurse energetice.

Reamintim că în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență în economie până la data de 1 decembrie 2022. Măsura a fost luată în legătură cu faptul că compania „Gazprom” a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat regiunii transnistrene cu 30% livrările de gaze pentru luna octombrie și cu 40% pentru luna noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.