VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gazprom a decis să reducă livrările de gaze către Transnistria: Ce spune Vadim Krasnoselski

Compania „Gazprom” a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat regiunii transnistrene. Despre aceasta a anunțat așa-numitul ministru al Dezvoltării Economice din regiune.

Potrivit lui, Gazpromul a limitat cu 30% livrările de gaze pentru luna octombrie și cu 40% pentru luna noiembrie.

”Situația actuală este dificilă. Deficitul lunii curente este de 36 de milioane de metri cubi, deficitul preconizat pentru noiembrie este de 55 de milioane de metri cubi de gaz”, a menționat acesta.

Cu o reacție la această decizie a Gazpromului a venit și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Acesta a subliniat că a trimis scrisori cu solicitări către mai mulți demnitari ruși.

”În momentul de față trebuie să ne adaptăm la situația existentă. Singura cale de ieșire din această criză este economisirea”, se arată într-o notă remisă de serviciul de presă al lui Krasnoselski, potrivit novostipmr.com.

Totodată, Krasnoselski a subliniat că prioritatea numărul unu rămân a fi cetățenii. În acest sens, consumul de gaze naturale va fi redus către întreprinderile mari din regiune, cum ar fi Uzina Metalurgică din Moldova, Uzina de Ciment Râbnița și Uzina Raională de Stat al Moldovei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.