VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Maia Sandu, despre evacuarea corturilor din centrul Capitalei: Mulțumesc forțelor de ordine pentru că au intervenit într-o manieră calmă

Președintele țării, Maia Sandu, a comentat acțiunile forțelor de ordine care au evacuat corturile instalate de protestatari în centrul Capitalei.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu le-a mulțumit polițiștilor pentru că au intervenit într-o manieră calmă.

Poliția a raportat numeroase încălcări grave la protestul de ieri. Din câte s-a văzut, organizatorii nu au asigurat desfășurarea protestului în cadrul legal. Au fost descoperite obiecte interzise desfășurării unui protest pașnic și respectiv a fost nevoie de intervenția Poliției. Mulțumesc forțelor de ordine pentru că au intervenit într-o manieră calmă și au asigurat ordinea publică”, a declarat președinta țării.

Duminică, 16 octombrie, a fost a cincea duminică consecutivă de proteste antiguvernamentale organizate de Partidul Politic „ȘOR” condus de fugarul Ilan Șor. Organizatorii susțin că la protest au participat circa 70 mii de persoane.

Ieri, forțele de ordine au evacuat corturile instalate de manifestanți pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și corturi care de cinci săptămâni se aflau în fața Parlamentului și Președinției.

Potrivit poliției, la acțiunea de protest de duminică, 16 octombrie la care au participat în jur de 6.000 de persoane. Totodată, oamenii legii anunță că au fost atestate o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și obiecte periculoase, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice.

Oamenii legii susțin că prin toate acțiunile s-a urmărit „instigarea la dezordine și periclitarea securității publice”.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.