VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția: Protestul de duminică s-a desfăşurat cu multiple încălcări. Obiecte periculoase la protestatari şi produse pirotehnice în corturi

Potrivit Poliției, la acțiunea de protest de duminică, 16 octombrie la care au participat în jur de 6000 de persoane, au fost atestate o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și obiecte periculoase, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice. Oamenii legii susțin că prin toate acțiunile s-a urmărit „instigarea la dezordine și periclitarea securității publice”.  

Oamenii legii declară că organizatorii protestului au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre ei, Primăria mun. Chișinău și Poliție.

„Una dintre multiplele încălcări admise de protestatari, astăzi, a fost blocarea intenționată a traseului, instalând din nou corturile pe artera de circulație a transportului. (…) Somați de nenumărate ori la conformare și atitudine, organizatorii protestului vădit au ignorat cerințele oamenilor legii. Menționăm faptul că, în contextul în care au fost depășite cele 4 ore de protest prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale, au fost depistate o mulțime de obiecte interzise și existând pericol real pentru periclitarea ordinii publice, corturile au fost ridicate”, se menționează în comunicatul emis de Poliție.

Oamenii legii menționează că manifestanții și organizatorii acțiunii de protest au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine; au îndemnat protestatarii la nesubordonare și la schimbarea locației, inclusiv prin altercații.

Poliția precizează că, timp de o săptămână au fost inițiate 178 de proceduri contravenționale pentru încălcările admise de protestatari iar pentru faptele admise în cadrul protestului, acțiunile/inacțiunile organizatorilor în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, organizatorii acestuia sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal.

Menționăm că duminică, 16 octombrie, a fost a cincea duminică consecutivă de proteste antiguvernamentale organizate de Partidul Politic „ȘOR” condus de fugarul Ilan Șor. Organizatorii susțin că la protest au participat circa 70 mii de persoane.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.