VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC: Rezultatele preliminare ale alegerilor locale. PLDM și PSRM au obținut câte un mandat de primar

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar din trei localități care a avut loc duminică, 16 octombrie. Conform datelor publicate de CEC, PLDM și PSRM au obținut câte un mandat de primar, iar în cea de-a treia localitate, peste două săptămâni, ar urma să aibă loc turul II de scrutin.

Astfel, în Satul Sălcuța, raionul Căușeni a câștigat candidata PLDM, Bacal Liliana cu 64,31%.

În localitatea Ialpujeni din raionul Cimișlia, candidatul pentru funcția de primar din partea PSRM a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare și se consideră ales în funcție.

În comuna Braniște, raionul Rîșcani, niciun candidat nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. Astfel, în termen de 2 săptămâni va fi organizat al doilea tur de scrutin unde candidații înaintați de PDM și PAS vor lupta pentru pentru funcția de primar al comunei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.