VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia și NATO încep exerciții în paralel, cu forțele nucleare. Kievul, atacat cu drone kamikaze

Rusia și NATO încep de astăzi exerciții în paralel, cu forțele nucleare. Kievul este atacat luni dimineața cu drone kamikaze. Peste noapte, rușii au incendiat un depozit de păcură din Nikolaev, aparent pentru a-i lăsa pe locuitori fără căldură, scrie pravda.com.ua.

Autoritățile raportează luni dimineața două explozii în centrul Kievului și cer locuitorilor să stea în adăposturi. O a treia dronă a fost doborâtă de antiaeriana ucraineană.

„În urma atacului cu drone, a izbucnit un incendiu într-o clădire nerezidenţială din districtul Shevchenkiv din Kiev. Pompierii intervin. Mai multe clădiri de locuinţe au fost avariate. Medicii sunt la faţa locului. Încercăm să aflăm informaţii despre eventuale victime”, a anunţat primarul Kievului.

La fel ca acum o săptămână, atacul s-a produs la ora 7:00, o oră de trafic intens, la care oamenii merg la serviciu. Peste noapte, rușii au atacat cu rachete un depozit de combustibili din Nikolaev, provocând un incendiu uriaș în portul fluvial. Aparent, au țintit depozitele de păcură ale termocentralei care încălzește orașul.

Rusia a extins la șapte zonele de interdicție pentru aviație din Marea Barents și Oceanul Arctic, în jurul fostului poligon nuclear sovietic din insula Novaia Zemlia. Potrivit oficialilor NATO, Rusia va desfășura în această săptămână exercițiul nuclear regulat al forțelor sale strategice.

Posibil din rațiuni de descurajare, țările NATO desfășoară și ele un exercițiu cu forțele nucleare, exact în aceeași perioadă. Peste 60 de aeronave, inclusiv bombardierele americane B 52, vor efectua manevre deasupra Belgiei și a Marii Britanii, executând simulări de lansări deasupra Mării Nordului.

Într-o analiză privind un eventual armistițiu, ISW arată că Ucraina nu se poate apăra eficient împotriva Rusiei, fără a controla complet malurile Niprului, zona de sud (Zaporijie) dar și Crimeea. De asemenea, părți din Donbas controlate de ruși încă din 2014 sunt vitale pentru securitatea economică a țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.