VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNA a pus sub sechestru bunuri în valoare de 4 milioane de lei

Bunuri de aproximativ 4 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 10 bunuri sechestrate într-un caz de trafic de influență și unul de contrabandă, printre care o construcție locativă, 2 mijloace de transport, 6 terenuri agricole și un teren pentru construcții. 

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Potrivit unui comunicat emis de CNA, direcţia analitică a finalizat 3 analize operaționale și a inițiat 3 – noi, alte 111 de analize operaționale fiind în procedură. Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 27 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză și 9 avize, 36 de proiecte sunt în examinare. 

Totodată, în cancelaria CNA au fost înregistrate 1020 materiale; 36 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie și eliberate 162 de caziere de integritate.

De asemenea, 2 persoane au fost plasate în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, alți 8 învinuiți se află în Penitenciarul 13.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.