VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Transnistria: Starea de urgență în economie ar putea fi prelungită până în luna decembrie: Precizările lui Krasnoselski

În regiunea transnistreană ar putea fi prelungită starea de urgență în economie până la data de 1 decembrie 2022. O propunere în acest sens a fost făcută de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit așa-numitului lider transnistrean, măsura este necesară în legătură cu reducerea și mai mare a volumului livrărilor de gaze naturale către Transnistria decât în ​​octombrie.

În cadrul ședinței Consiliului de Securitate, Krasnoselski a anunțat că în ajun SA „Moldovagaz” a notificat regiunea transnistreană despre micșorarea volumelor de gaze livrate la 69 de milioane de metri cubi pe lună, ceea ce constituie 2,3 milioane de metri cubi pe zi, potrivit novostipmr.com. Spre comparație, în octombrie, au fost furnizați zilnic 3,9 milioane de metri cubi, iar acest volum nu a acoperit cererea cu o treime.

Acesta a mai subliniat că pentru consumul intern al populației, asigurarea infrastructurii sociale și a industriei din regiune este nevoie de aproximativ o sută de milioane de metri cubi de gaz pentru o lună. Alți 90 de milioane de metri cubi sunt necesari pentru a genera energie electrică pentru export.

Reamintim că starea de urgență în economie a fost introdusă pentru prima dată în istoria Transnistriei pe 20 octombrie a acestui an. Motivul a fost scăderea livrărilor de gaze naturale către republică cu 1/3 din volumele necesare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.