VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/ Aprobat: În Transnistria a fost declarată STARE DE URGENȚĂ ÎN ECONOMIE pentru 11 zile. Principalele măsuri luate

În regiunea transnistreană a fost declarată stare de urgență în economie pentru 11 zile. O decizie în acest sens a fost aprobată de Sovietul Suprem de la Tiraspol, la propunerea liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Decretul semnat de Krasnoselski conține următoarele măsuri aprobate:

1) Asigurarea redistribuirii gazelor între consumatorii industriali și casnici pentru asigurarea populației cu gaz și căldură;

2) Centrala de la Cuciurgan va livra prioritar energie electrică și termică pentru regiunea transnistreană, iar exportul de energie electrică va fi limitat.

3) se vor lua măsuri pentru eliminarea consecințelor lipsei de gaze naturale.

Reamintim că compania "Gazprom" a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat regiunii transnistrene cu 30% livrările de gaze pentru luna octombrie și cu 40% pentru luna noiembrie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.