VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Cetățenii pot obține cazierul judiciar la domiciliu prin intermediul platformei guvernamentale MDelivery

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în colaborare cu Agenția de Guvernare Electronică au lansat la 2 noiembrie serviciul de livrare a cazierului judiciar, prin intermediul platformei guvernamentale MDelivery. Astfel, cetățenii Republicii Moldova atât din țară, cât și din diasporă, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze personal să depună o cerere, să solicite un document, pentru a ridica documentele solicitate de la sistemul afacerilor interne.

Potrivit MAI, cazierul judiciar este unul dintre cele mai solicitate documente, iar în perioada de testare au fost înregistrate peste 120 de livrări de caziere, inclusiv livrări internaționale.

În următorii 2 ani, MAI își propune să aibă cel puțin 30 de servicii digitalizate. La moment, sunt implementate 13 servicii, printre care și cel lansat astăzi. Astfel, cazierul judiciar poate fi solicitat, eliberat și livrat doar la un click distanță și timp.

Următorul pas, pe care și-l propune spre realizare MAI, este livrarea cazierului în formă electornică, prin intermediul platformei MCabinet.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.