VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Sturza: O schimbare de regim ar fi o tragedie de facto pentru Republica Moldova

O schimbare de regim ar fi o tragedie pentru Republica Moldova. Țara de facto va rămâne fără gaz, fără suport tehnic și fără suport financiar. O declarație în acest sens a fost făcută de ex-premierul Ion Sturza în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit lui Sturza, războiul din Ucraina nu poate să împingă o soluție durabilă pentru rezolvarea problemei transnistrene.

”Până la urmă, Rusia și-a reiterat aceeași poziție pe care a avut-o: federalizarea. Și – atenție! – federalizare asimetrică, adică Transnistria să fie egală cu toată cealaltă parte a țării, cu drept de veto în politica internă și externă, cu aceleași funcții din oficiu pentru transnistreni etc.

Așa formulă nu este în interesul Republicii Moldova și nu va fi acceptată, cel puțin, de guvernul actual. Ce vor face, eventual, după o schimbare de regim? Eu am spus că o schimbare de regim ar fi o tragedie de facto pentru Republica Moldova; ea de facto va rămâne fără gaz, fără suport tehnic, fără suport financiar”, a explicat Sturza.

Citește și: Ion Sturza: Transnistria este la ani-lumină de Moscova. Ei înțeleg dependența cvasitotală de deciziile Chișinăului în a supraviețui

Totodată, ex-premierul a subliniat că că o bună parte din miniștri ar trebui să fie înlocuiți. Potrivit lui, primul ar trebui să fie demis ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

”Ieri am avut mai multe întâlniri, inclusiv cu agenți economici și mi-au spus de o întâlnire cu ministrul economiei, care i-a tratat cu mare aroganță și cu o atitudine, așa, de om mare și le-a spus ceva de genul: „Dar ce? Astea nu-s problemele mele, descurcați-vă, duceți-vă”. Dar a spus-o nu într-o formă…

Da, a spus-o așa, de la înălțimea lui fizică, că e foarte înalt, a spus cu multă aroganță, care le-a lăsat un gust foarte amar oamenilor care au comunicat cu el. Păi, cred că el este prima candidatură, dar încă o dată vă spun: nu rezolvă una-două, rezolvă o remaniere mai serioasă, nu de aceea că ei au fost sau sunt răi, buni ș.a.m.d., pentru că nimeni nu s-a așteptat să se preia guvernarea la o așa anvergură, la început nimeni nu s-a preocupat de o structură adecvată a guvernului și acum, după ce a trecut ceva timp, e clar cine face și cine nu face treabă”, a mai declarat Sturza.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.