VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Experții FMI au discutat cu CNPF despre noul proiect de asistență în domeniul prevenirii spălării banilor

Reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au avut miercuri, 7 septembrie curent, o ședință cu experții Fondului Monetar Internațional (FMI), în cadrul căreia au fost examinate subiecte privind noul proiect de asistență în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor.

Proiectul vizează asistarea autorităților din Republica Moldova în procesul de îmbunătățire a cadrului normativ și instrumentelor de supraveghere, cu accent pe riscul transfrontalier de spălare a banilor și finanțare a terorismului.

Vizita la CNPF a experților FMI face parte din prima misiune de evaluare tematică a gradului de implicare a non-rezidenților în sectoarele supravegheate de CNPF, precum și a ponderii mijloacelor financiare investite de aceștia.

De asemenea, în cadrul ședinței, au fost discutate mai multe aspecte ce țin, pe de o parte, de vulnerabilitatea aferentă fluxurilor externe de finanțare a sectorului financiar nebancar, iar pe de altă parte, de necesitatea dezvoltării instrumentelor financiare și atragerea investițiilor străine în Republica Moldova. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.