VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rușii au pierdut în Ucraina o treime din toate tancurile aflate în dotarea armatei

Rușii au depășit „borna” de 1.000 de tancuri distruse, abandonate sau capturate de forțele Kievului, după șase luni și jumătate de război în Ucraina, informează The Moscow Times. Practic, rușii au pierdut peste o treime din numărul tancurilor aflate în dotare, în condițiile în care la începutul invaziei în Ucraina, forțele Moscovei aveau „pe hârtie” un total de 2.800 de tancuri operaționale, conform estimărilor Centrului pentru Studii Strategice din SUA.

Informația a fost publicată pe blogul militar Oryx, care s-a specializat în agregarea tuturor informațiilor provenite din surse deschise (în special fotografii și înregistrări video postate pe rețelele sociale) referitoare la pierderile de echipament și tehnică militară, atât ucrainene, cât și rusești.

Astfel, doar din analiza imaginilor publicate până acum, au fost contabilizate „vizual” un număr de 1.012 tancuri pierdute de armata rusă în Ucraina. Dintre acestea, 627 au fost complet distruse, 42 au fost avariate, 51 au fost abandonate și 292 capturate de armata ucraineană.

Peste jumătate din aceste pierderi au fost provocate în primele 50 de zile ale războiului.

Centrul pentru Studii Strategice din SUA a estimat că, înainte de 24 februarie 2022, armata rusă avea 2.800 de tancuri operaționale și alte 10.000 în rezervă.

În luna mai, rușii au scos din depozite mai multe tancuri vechi, de pe vremea URSS, pentru a fi folosite în Ucraina, mai exact tancuri T-62, un model de tanc depăşit moral şi inferior din toate punctele de vedere (putere de foc, blindaj, sisteme de ochire şi comandă a focului, comunicaţii etc.) faţă de orice alt tanc aflat în prezent pe frontul din Ucraina.

Comparativ, doar din analiza imaginilor publicate pe rețelele sociale, Ucraina a pierdut 252 de tancuri, din care 135 complet distruse, 5 avariate, 8 abandonate și 104 capturate de ruși (au fost documentate inclusiv cazuri de tancuri rusești capturate de o tabără și apoi recapturate de cealaltă tabără).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.