VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grosu, despre amenințările la adresa securității R. Moldova: Există un pericol real, de aceea trebuie să fim vigilenți

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că în prezent persistă riscuri reale la adresa securității R. Moldova în contextul războiului din Ucraina.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Igor Grosu a subliniat că amenințările la adresa țării noastre persistă din cauza escaladării conflictului în Ucraina.

Evident că persistă riscuri și vedeți că a luat o nouă valență, nu vorbim de escaladarea conflictului în apropierea hotarelor noastre, pentru că, vedem, luptele se duc în est, armata ucraineană reușește încet dar sigur să elibereze teritorii, dar după data de 10 aceste bombardamente regulate, că vorbim de rachete, că vorbim de drone iraniene ș.a.m.d. sunt un pericol real, de aceea trebuie să fim foarte atenți. Și structurile militare ucrainene monitorizează spațiul adiacent, și colegii din România au posibilități să monitorizeze, trebuie să fim vigilenți în continuare”, a declarat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a menționat că ”am putea asista la un val de refugiați ucraineni în perioada rece a anului”.

”Până la proba contrarie, dacă va continua acest bombardament criminal, pentru că eu altfel nu pot să-i spun, căci sunt bombardate orașe, obiective de menire civilă, stații electrice, termice. Am spus și repet: asta înseamnă că se încearcă o intimidare a ucrainenilor, am putea avea și noi repercusiuni în sensul că am putea asista la un val de refugiați ucraineni în perioada rece a anului. Evident, dacă nu ai căldură pentru copii, pentru bătrâni, trebuie să-i deplasezi undeva și noi suntem, iarăși, în calea lor. Deci luăm în calcul inclusiv acest lucru”, a mai spus Grosu.

Citește și: Grosu, despre proteste: O conglomerație de elemente criminale care au servit regimului Plahotniuc speră să destabilizeze situația în țară

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.