VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grosu, despre proteste: O conglomerație de elemente criminale care au servit regimului Plahotniuc speră să destabilizeze situația în țară

”O conglomerație de elemente criminale, corupte, care au servit și regimul lui Plahotniuc, acum s-au activat și speră să destabilizeze situația, dar nu au nicio șansă”, o declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul protestelor desfășurate în ultima perioadă de membrii și simpatizanții Partidului Șor.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Igor Grosu a subliniat că protestele organizate de PAS până a veni la putere și protestele organizate de Partidul Șor au abordări diferite.

Eu vreau să vă spun că în corturile scoase de pe carosabil, dar și din fața parlamentului au fost găsite lucruri care nu țin de domeniul protestelor pașnice.

Să lăsăm să se desfășoare ancheta, dar acolo era departe de instrumentariul unor sărmane femei de la țară, nu mă refer la împletit, erau lucruri mult mai serioase. Și de aceea spuneam că este o conglomerație de elemente criminale, corupte, care au servit și regimul lui Plahotniuc, acum s-au activat și speră să destabilizeze situația, dar nu au nicio șansă. Iar socialiștilor vreau să le amintesc că atunci când se face o comparație între aceste proteste și protestele lor, care la fel erau plătite, și protestele pe care le organizam noi sunt total diferite abordări. Lumea venea neforțată de nimeni, venea din convingerile interne, sufletești, nu motivată financiar. De aceea, socialiștii sunt ipocriți și de data aceasta”, a explicat Igor Grosu.

Întrebat despre cele patru organizații din Republica Moldova care au condamnat încălcarea dreptului la libertatea întrunirilor admisă de autoritățile publice în ziua de 16 octombrie prin dispersarea protestului desfășurat în fața parlamentului, cu excepția părții carosabile, Igor Grosu a răspuns:

Bine măcar că au recunoscut că pe partea carosabilă au fost încălcări. S-a văzut, a venit chiar și reprezentantul administrației publice locale și i-a chemat să elibereze carosabilul, nu au vrut… Pe lângă faptul că săptămâna aceasta noi avem trei vizite foarte importante și asta presupune un angajament din partea noastră atunci când avem astfel de vizite, repet, în acele corturi din apropierea parlamentului și președinției au fost găsite lucruri care nu țin de domeniul protestelor, țin de domeniul destabilizării și provocării dezordinilor în masă. Iată de ce poliția a trebuit să intervină. Dacă nu sunt de acord stimații colegi din societatea civilă, să meargă în instanță, să prezinte probele acolo, autoritățile vor prezenta probele lor pe care le-au acumulat”, a mai menționat președintele Parlamentului.

Amintim că duminică, 16 octombrie, a fost a cincea duminică consecutivă de proteste antiguvernamentale organizate de Partidul Politic „ȘOR” condus de fugarul Ilan Șor. Organizatorii susțin că la protest au participat circa 70 mii de persoane.

Tot duminică, forțele de ordine au evacuat corturile instalate de manifestanți pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și corturi care de cinci săptămâni se aflau în fața Parlamentului și Președinției.

Potrivit poliției, la acțiunea de protest de duminică, 16 octombrie la care au participat în jur de 6.000 de persoane. Totodată, oamenii legii anunță că au fost atestate o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și obiecte periculoase, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice. Polițiștii mai susțin că prin toate acțiunile s-a urmărit „instigarea la dezordine și periclitarea securității publice”.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.