VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Apărării: În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării

În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării. Precizarea vine din partea Ministerului Apărării, în contextul în care pe rețelele de socializare au apărut informații precum că mai mulți agenți economici și instituții publice au primit scrisori de la Ministerul Apărării în care erau solicitate informații cu privire la bărbații născuți în anii 1996-2004.

Dezinformările privind o eventuală mobilizare ce urmează a fi declarată pe teritoriul Republicii Moldova continuă. De această dată, în canalele de Telegram, se vehiculează informația potrivit căreia acest lucru se va întâmpla în luna noiembrie.

Ministerul Apărării reiterează că în conformitate cu Legea Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război:

— mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război.

— Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală”, se arată în mesajul remis de minister.

Totodată, Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să se informeze doar din surse credibile și oficiale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.