VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gîlca explică cum va fi rezolvată problema lipsei de vaccinuri antigripale în Capitală: Vom avea încă 500 de doze

Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Chișinău, susține că problema lipsei dozelor de vaccin antigripal va fi rezolvată datorită Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Boris Gîlca s-a arătat nemulțumit de faptul că Ministerul Sănătății nu a reacționat și nu s-a implicat pentru a rezolva problema lipsei de vaccinuri antigripale.

”Avem solicitări, dar nu mai avem doze, chiar ieri am discutat cu colegii de la Centrul de Sănătate Publică Chișinău, care s-au oferit –  atenție! – nu Ministerul Sănătății, dar Centrul de Sănătate Publică Chișinău s-a oferit să ne suplinească rezervele de vaccinuri antigripale, dar preluându-le din alte teritorii, la nivel național și, astfel, punând în dificultate epidemiologică alte regiuni și un anumit număr de populație”, a anunțat Boris Gîlca.

Totodată, Gîlca a subliniat că în municipiul Chișinău vor fi disponibile încă 500 de doze de vaccin.

”Am solicitat încă cel puțin 500 de doze de vaccin pentru Chișinău. Aceste doze se vor epuiza în două-trei zile. Acest vaccin este foarte popular, a mai menționat Gîlca.

Reamintim că în municipiul Chișinău deja au fost epuizate 48.000 de doze de vaccin.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.