VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Boris Gîlca: În municipiul Chișinău au fost epuizate toate dozele de vaccin antigripal

În municipiul Chișinău au fost epuizate toate dozele de vaccin antigripal. O spune Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Chișinău, care se arată nemulțumit de faptul că Ministerul Sănătății pune accent mai mult pe vaccinurile anti-COVID.

”La această zi, din numărul de vaccinuri distribuite pentru municipiul Chișinău (circa 48.000 de doze), noi am utilizat 99,9%. Practic le-am utilizat pe toate și solicitări de vaccinuri sunt. De ce investim? De ce solicităm de la donatori vaccinuri anti-COVID și vaccinurile credibile precum cel anti-gripal sunt în foarte cantități mici”, a declarat Gîlca în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Potrivit șefului Sănătății din Chișinău autoritățile centrale nu au prevăzut anumite acțiuni de prevenție a gripei.

Doi ani de pandemie nu au fost înregistrate cazurile de gripă. Acum nu mai avem COVID-19, cu toate că el în paralel există și nu a plecat. În acest an au fost vaccinate antigripal mai puține persoane, accentul se pune în continuare pe vaccinele care au devenit nepopulare împotriva COVID. Nu s-a pus accent pe procurarea unui lot mult mai mare de vaccinuri antigripale care sunt foarte solicitate”, a menționat acesta.

Totodată, Gîlca se arată indignat de faptul că Ministerul Sănătății nu a inițiat nicio campanie de informare privind vaccinarea antigripală.

”Dvs ați văzut vreo campanie de informare a Ministerului Sănătății despre vaccinarea antigripală? Eu nu am văzut! Dvs ați văzut niște recomandări ale Ministerului Sănătății pentru prevenirea infecțiilor respiratorii la copii și la adulți? Eu nu am văzut! Ne-am inspirat de la anumite recomandări și acțiuni de la Ministerul Sănătății din România. Nu mi se pare normal acest lucru”, a conchis Boris Gîlca.

Reamintim că în R. Moldova au fost înregistrate două cazuri de decese din cauza gripei.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.