VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Încă o persoană a decedat din cauza gripei în R. Moldova: Victima, o femeie de 44 de ani

Încă o persoană a decedat în urma complicațiilor provocate de gripă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani din regiunea transnistreană.

Potrivit presei din regiune, femeia s-a adresat la medic după o săptămână de tratament la domiciliu.

”Femeia a cerut ajutor medical la data de 6 ianuarie. Astfel, în noaptea de 6 spre 7 ianuarie aceasta a fost adusă cu ambulanța la spitalul raional din Slobozia cu semne de insuficiență respiratorie severă”, a precizat Alena Lapina, medic șef al spitalului.

Potrivit acesteia, pacienta a fost internată în secția de terapie intensivă și transferată la ventilația artificială a plămânilor.

”Plămânii au fost afectați în proporție de peste 60%. Aceasta nu a fost vaccinată împotriva gripei”, a explicat Alena Lapina.

Potrivit soțului ei, femeia a avut febră timp de mai multe zile, slăbiciune generală și tuse uscată.

„Cât timp corpul lupta singur cu boala, femeia se tratata acasă, iar apoi starea ei s-a înrăutățit brusc. Femeia nu avea boli cronice ”, a mai precizat medicul.

Reamintim că în prima săptămâna a anului curent a fost înregistrat un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 22 de ani.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.