VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputata Tauber: „Maia Sandu și Dorin Recean pregătesc provocări militare pe Nistru”. Reacția Guvernului

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, cercetată în două cauze penală a declarat vineri, 24 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că președinta R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Dorin Recean, „pregătesc pentru data de 17 aprilie provocări militare la frontiera cu regiunea transnistreană, la care ar urma să participe cetățeni străini”. Reprezentanții Guvernului susțin că afirmațiile deputatei Tauber „sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate”.

Tauber susține că autoritățile R. Moldova pregătesc provocări militare pe Nistru

Conform informațiilor obținute din cadrul mai multor servicii speciale internaționale, care sunt verificate, Maia Sandu și Dorin Recean pregătesc provocări militare la frontiera cu regiunea transnistreană. Aceste provocări sunt planificate pentru 17 aprilie, a doua zi de Paște. (…) Cu toată responsabilitatea vă mai spun că autoritățile noastre, la indicația Maiei Sandu  și a lui Dorin Recean, au trimis, săptămâna trecută, în România, 10.000 de uniforme ale Poliției Naționale și 10.000 de uniforme ale Armatei. Scopul este ca la acțiunile militare să participe un contingent internațional”, a declarat Tauber.

Mai mult, Tauber, susține că „de la mai multe întreprinderi moldovenești au fost comandate 3.000 de sicrie”.

Reacția Guvernului

Reprezentanții Executivului susțin că declarațiile făcute de către deputata Marina Tauber „sunt false și dau asigurări că instituțiile statului lucrează la prevenirea provocărilor”.

Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, menționează Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În iulie 2022, vicepreședinta Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber, rămasă fără imunitate parlamentară, a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul de la Parlament al parlamentarei.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.