VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputat PAS, despre declarațiile lui Lavrov: Rusia își dorește ca oamenii să fie divizați, să fie panică și să fie conflicte

Deputatul PAS, Petru Frunze, a comentat în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, recentele afirmații ale ministrului de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov care a declarat în cadrul unui interviu că ”R. Moldova este gata să adere la NATO, iar Occidentul ar pregăti pentru R. Moldova rolul următoarei Ucraini”.

Potrivit deputatului, declarațiile lui Lavrov ”vin să pentru a diviza societatea și a destabiliza situația în R. Moldova”.

”Aceste mesaje vin pentru a diviza societatea, pentru a crea viziuni diferite în societate și, afirmând că ne dorim integrarea în NATO sau unire cu România, bineînțeles, acestea sunt mesaje menite să disperseze opinia publică, de a avea viziuni diferite și să ne confruntăm aici pe loc pe aceste mesaje. Republica Moldova este un stat cu capacitate mică militară, suntem și noi îngrijorați de situația din Ucraina și ne dorim ca să fim apărați. Asta nu înseamnă că noi în timp foarte apropiat vom avea posibilitate să facem parte din această alianță militară, dar totuși ca stat noi avem ca obiectiv să fim dotați pentru a fi apărată Republica Moldova, fiindcă noi cunoaștem că în anul 1992 am avut un conflict militar la fel generat de Federația Rusă, de asemenea cunoaștem că Federația Rusă își dorește destabilizarea inclusiv în Republica Moldova, iar prin aceste declarații, așa cum am menționat, Federația Rusă își dorește ca oamenii să fie divizați, să fie panică, să fie conflicte și în asemenea situație ei să poată controla Republica Moldova”, a comentat Petru Frunze.

Totodată, deputatul a reiterat că R. Moldova este deschisă pentru dialog și colaborare cu Federația Rusă.

Cu Federația Rusă este complicat să fie un dialog constructiv, fiindcă ei de multe ori nu-și respectă înțelegerile și promisiunile. În situația respectivă, ei doresc ca în Republica Moldova să fie instabilitate și am văzut provocările care au fost făcute prin intermediul partidului care este finanțat de Federația Rusă, Partidul „Șor” și în situația respectivă având ca obiectiv Federația Rusă să destabilizeze situația, atunci este cert faptul că este imposibil să ai un dialog cu ei pentru a avea o relație care va aduce mai mult succes în colaborarea noastră. Noi suntem deschiși pentru a avea colaborări, dar nu suntem deschiși pentru a fi șantajați, fiindcă de multe ori noi suntem șantajați pe aspectul de vulnerabilitate energetică, pe motiv că nu avem aceste resurse naturale și cu Federația Rusă să poți avea un parteneriat sincer este greu de crezut”, a mai declarat Petru Frunze.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.