VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 346: Ucrainenii au bombardat un depozit de combustibil de pe teritoriul Rusiei

Astăzi, 4 februarie, se împlinesc 346 de zile de când rușii au invadat Ucraina.

Update 17:20: Ucrainenii au bombardat un depozit de combustibil de pe teritoriul Rusiei

Autorităţile din regiunea Belgorod a Rusiei, situată la graniţa cu Ucraina, au declarat alertă teroristă pe termen nedeterminat, după bombardarea unei fabrici.

„În Borisovka, un obiectiv industrial civil a fost atacat de forţele ucrainene în timpul nopţii”, a scris guvernatorul Belgorodului Viaceslav Gladkov sâmbătă pe canalul său de Telegram, potrivit dpa și citat de Digi24.ro.

Potrivit informațiilor apărute pe rețelele sociale, atacul a vizat un depozit de combustibil, situat în apropierea unei fabrici unde se produc profile metalice, care sunt folosite inclusiv la „Podul lui Putin” peste strâmtoarea Kerci.

Din fericire, nu au fost morţi sau răniţi, a anunţat guvernatorul Gladkov.

Potrivit postărilor pe reţelele sociale, fabrica producea structuri de metal pentru construcţia podurilor, inclusiv podul din Rusia continentală până în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014.

Update 16:00: Dmitri Medvedev amenință după ce SUA au anunțat noi ajutoare militare: „Toată Ucraina va arde

Dmitri Medvedev amenință cu „apocalipsa”, în cazul unui atac asupra Crimeei. Este teritoriu care aparține rușilor, spune el.

”Moscova este gata să folosească toate tipurile de arme în cazul unor atacuri asupra teritoriului ei din partea Kievului, în măsura doctrinei nucleare a Rusiei, a avertizat Medvedev. „Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”, a declarat Dmitri Medvedev într-un interviu acordat jurnalistei Nadana Fridrikhson, potrivit Reuters.

Update 13:00: 116 prizonieri de război au fost eliberaţi de Rusia

Şeful biroului prezidenţial ucrainean, Andri Iermak, a anunţat că 116 prizonieri de război au fost eliberaţi de Rusia.

Printre prizonierii de război ucraineni eliberați se numără membri ai forțelor armate, unităților de apărare teritorială, forțelor navale, Serviciului de pază a frontierei de stat, Gărzii Naționale, Poliției Naționale și forțelor pentru operațiuni speciale. Doi dintre cei 116 erau ofițeri, iar restul erau soldați și sergenți.

Update 11:30: Rusia a pierdut peste 130.000 de soldați în războiul din Ucraina.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a raportat pe 4 februarie că Rusia a pierdut 130.590 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale, pe 24 februarie, 720 de soldați fiind uciși, conform estimărilor, numai în cursul zilei de 3 februarie, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit datelor anunțate de Kiev, printre pierderile suferite de Moscova în aproape un an de război se numără și 3.218 tancuri, 6.394 de vehicule blindate de luptă, 5.081 de vehicule și rezervoare de combustibil, 2.220 de sisteme de artilerie, 460 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 225 de sisteme de apărare aeriană, 294 de avioane, 284 de elicoptere, 1.956 de drone și 18 ambarcațiuni, notează libertatea.ro.

Update 10:00 Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina

Prim-ministrul Portugaliei, Antonio Costa, a anunțat Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Premierul Costa a adăugat că Portugalia este în discuții cu Germania pentru a obține piesele de schimb necesare pentru repararea unui număr de tancuri Leopard inoperabile, aflate în inventarul militar al Portugaliei.

„În prezent lucrăm pentru a ne putea dispensa de unele dintre tancurile noastre”, a declarat Costa pentru agenția de presă Lusa, în timpul unei călătorii în Republica Centrafricană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.