VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ MAEIE respinge declarațiile lui Lavrov: Drumul pe care merge R. Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție, după ce Serghei Lavrov, ministru de Externe al Federației Ruse a declarat în cadrul unui interviu că ”R. Moldova este gata să adere la NATO, iar Occidentul ar pregăti pentru R. Moldova rolul următoarei Ucraini”.

Într-o declarație oficială, purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a subliniat că declarațiile lui Lavrov nu corespund adevărului.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru. Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere,” a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.