VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fracțiunea Partidului „ȘOR” boicotează prima ședință a Parlamentului. Tauber: Prelungirea stării de urgență este inutilă

Fracțiunea Partidului politic „ȘOR” boicotează prima ședință a Parlamentului din sesiunea de primăvară. Anunțul a fost făcut astăzi, de către deputatul Marina Tauber.

Nu excludem că vom boicota și celelalte ședințe ale acestei instituții capturate. Noi, echipa lui Ilan Șor, vom acționa, ca de obicei, în interesul cetățenilor Republicii Moldova, care sunt singurii stăpâni ai țării și singurii care sunt în drept să dicteze condițiile atât ale guvernării, cât și a altor partide”, a declarat Marina Tauber. 

Ea a precizat că deputații Partidului „ȘOR” se vor consulta cu cetățenii în privința participării mai departe la ședințele Parlamentului și vor decide în funcție de doleanțele oamenilor.

De asemenea, ea consideră că nu există niciun temei legal pentru prelungirea stării de urgență, așa cum cere Guvernul Gavrilița.

„Maia Sandu și PAS dețin puterea absolută în stat și dispun de toate pârghiile pentru a guverna onest și a adopta decizii în conformitate cu prevederile constituționale. În aceste condiții, prelungirea stării de urgență este nu doar inutilă, ea reprezintă încă un abuz flagrant din partea regimului care a capturat țara și care vrea să continue secătuirea bugetului de stat prin decizii adoptate în mod arbitrar de către un grup restrâns, ceea ce reprezintă o dovadă în plus a uzurpării puterii în stat”, a subliniat Marina Tauber.

Menționăm că Parlamentul s-a convocat astăzi, 2 februarie în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2023. Pe ordinea de zi este inclus și proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.