VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSP a desemnat-o pe Aliona Nesterov în funcția de șef-adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție

Aliona Nesterov, unul dintre cei 17 procurori care s-au înscris în cursa pentru cele 5 locuri din Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a fost desemnată în funcția de șef-adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție (PA). O decizie în acest sena a fost aprobată vineri, 9 septembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

În 2011, Nesterov a fost numită în funcţia de procuror în procuratura sectorului Ciocana, fiindui conferit gradul de clasificare – jurist de rangul al III-lea. În 2016, prin Ordinul Procurorului General al R. Moldova Aliona Nesterov a fost numită în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău. În 2020,, Aliona Nesterov a fost numită în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție.

Declarația de avere pentru 2021:

În 2021, Nesterov a indicat în declarația de avere că a obținut venituri de 351 407 lei din funcția de procuroră în cadrul Procuraturii. Tot în 2021, Nesterov a obținut 207 423 Lei din înstrăinarea sau deținerea valorilor mobiliare și a cotei-părți în capitalul social al societăților comerciale, iar 2 450 de euro și 4 030 de dolari USD procuora i-a obținut din alte surse. Nesterov deține două apartamente – unul de 63,6 m.p., în valoare de 377 028 Lei, Contract de donație din anul 2014 și un apartament cu suprafața de 49,8 m.p., în valoare de 279 853 Lei, procurat în anul 2017. Acuzatoarea deține două autmobile – Autoturism de model Toyota Auris (fabricat în 2011) în valoare de 115 000 Lei, valoarea de piață a bunului 138 000 Lei, în proprietate din anul 2019 și un autoturism de model Toyota Prius Plus (fabricat în 2016) contract translativ de posesie şi de folosinţă din anul 2019.

Procuratura Anticorupție (PA) este condusă de Veronica Dragalin. Veronica Dragalin și-a început activitatea în calitate de procuroră-șefă a Procuraturii Generale la data de 1 august.

Pe 5 august, Veronica Dragalin a depus jurământul de învestire în funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Dragalin a fost însoțită de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al PA pe 7 iunie.

Veronica Dragalin este fost procuror-adjunct al Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile în California. Este deţinătoarea mai multor premii obţinute pe parcursul carierei sale: premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF) obținut în anul 2019, iar în anul 2020 – Premiul Directorului FBI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.