VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consiliul Suprem de Securitate discută evoluțiile din regiune și riscurile pentru R. Moldova

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) se întrunește, astăzi, 24 septembrie, la solicitarea președintei Maia Sandu pentru a discuta evoluțiile din regiune și riscurile pentru Republica Moldova provocate de mobilizarea parțială declarată în Federația Rusă și de războiul din Ucraina.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a ținut, în seara zilei de 21 septembrie, un discurs la Adunarea generală ONU de la New York, în cadrul căruia a condamnat ferm invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina dar și mobilizarea militară parțială, decretată de președintele rus Vladimir Putin. De asemenea, a subliniat că „țările lumii trebuie să fie din nou împreună” pentru a apăra democrația și libertatea.

La New York, Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți oficiali cu care a discutat despre criza energetică, securitatea din regiune dar și a Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.