VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Video/ Un sector de drum reabilitat conform normelor europene, dat în exploatare

Un sector al drumului R6 Chişinău-Orhei-Bălţi, reabilitat conform standardelor europene, care traversează satele Copăceni și Grigorăuca, ocolind orașul Sîngerei, a fost dat în exploatare. Acesta reprezintă una dintre arterele principale ale țării, care face conexiune între Chișinău și Bălți.

Pentru locuitorii satelor Copăceni, Grigorăuca și cei ai orașului Sângerei sectorul de drum reabilitat înseamnă intersecții amenajate și acces către gospodării, treceri de pietoni, în special în zona școlilor și grădinițelor, amenajate cu aplicarea celor mai inovatoare soluții pentru sporirea securității, și anume construcția covoarelor cu suprafață antiderapantă, utilizată în premieră, în Republica Moldova, construcția și reconstrucția stațiilor de autobuse, toate acestea fiind executate cu respectarea rigorilor europene.

Alte lucrări executate se referă la reabilitarea părții carosabile, pentru care au fost utilizate peste 50,000 tone de mixtură asfaltică, construcția a peste 7 kilometri de trotuar, reabilitarea/reconstrucția a 4 poduri și a sistemului de evacuare a apelor pluviale, efectuarea lucrărilor de stabilizare a terenurilor supuse alunecărilor. De asemenea, pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate peste 400 indicatoare rutiere și aplicat peste 8 mii m2 de marcaj rutier de tip termoplast.

Potrivit reprezentanților de la Administraţia de Stat a Drumurilor, odată cu redeschiderea circulației pe acest segment de drum, pe care zilnic circulă peste 8000 de vehicule, inclusiv de mare tonaj, va fi fluidizat substanțial traficul și va fi îmbunătățită circulația rutieră în regiune. 

Valoarea proiectului este de 19,3 mil euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale menționează că în prezent sunt în proces de negociere cu BERD pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a sectorului de drum care trece prin orașul Sîngerei, cu o valoare estimativă de circa 5 mil euro.

Viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, anunță că până la finele anului curent vor fi date în recepție alte 3 drumuri naționale: drumul de ocolire Comrat, drumul R16 Bălți-Fălești-Sculeni și drumului M3 Porumbrei-Cimișlia.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.