VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Securitatea din regiune și importanța cooperării cu NATO printre subiectele discutate de Maia Sandu cu Jens Stoltenberg

În marja celei de-a 77-a Adunări Generale ONU de la New York, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Discuția a vizat programele de cooperare existente, evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența țării la riscurile curente.

Șefa statului a subliniat importanța cooperării cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova – NATO, cu accent pe dezvoltarea profesională a Forțelor Armate sau pe sporirea integrității sectoarelor de securitate și de apărare. De asemenea, a fost menționat Programul „Știința pentru Pace și Securitate” sau cel de consolidare a capacităților de protecție civilă a țării noastre.

La rândul său, Jens Stoltenberg și-a reiterat respectul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova, pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială și a menționat disponibilitatea Alianței de a extinde cooperarea pe segmentele ce țin de pericole hibride, dezinformare sau riscuri cibernetice.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.