VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul Japoniei a donat un lot de echipamente medicale și medicamente Institutului Oncologic/Foto/

Institutul Oncologic a primit de la Guvernul Japoniei un lot de echipamente medicale și medicamente în cadrul asistenței umanitare de urgență în Ucraina și țările vecine. Lotul constă din două fibrobronhoscoape, un videolaringoscop, 25 de pompe de infuzie, medicamente anestezice și soluții perfuzabile în valoare totală de 230 000 de dolari, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății (MS).

„În primăvara acestui an, Guvernul Japoniei a venit cu decizia de a oferi sistemului de sănătate al Republicii Moldova echipamente medicale avansate, în sumă de opt milioane de dolari. Printre beneficiarii acestei asistențe se numără și Institutul Oncologic. Ne dorim ca medicamentele și echipamentele medicale pe care le oferim astăzi să fie folosite cu maximă eficiență pentru poporul Republicii Moldova și acei ucraineni, care și-au găsit adăpost în țara voastră”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Excelența Sa Yoshihiro Katayama.

Potrivi MS, grație ajutorului acordat Institutului Oncologic de către partenerii de dezvoltare, până în prezent circa 400 de refugiați cu afecțiuni oncologice din Ucraina au beneficiat de tratamentul necesar, alături de pacienții din Republica Moldova. În luna iunie Guvernul Japoniei a oferit Institutului Oncologic medicamente în valoare de 155 460 de dolari.

Donația a fost realizată prin intermediul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.