VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Charles Michel, mesaj în ajunul Summitul CPE: „Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură!”

În ajunul Summitului Comunității Politice Europene (CPE) care se va desfășura la 1 iunie, Președintele Consiliului European, Charles Michael, a venit cu un mesaj către cetățenii R. Moldova. Înaltul oficial european, a precizat că evenimentul respectiv este un moment istoric și un simbol puternic de susținere a R Moldova pe drumul spre aderarea la comunitatea europeană.

„În data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei. Veți deschide ușile țării voastre frumoase pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru poporul acestei țări. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană. Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură!”, a declarat Charles Michel.

Anterior, au dresat mesaje de susținere și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European Roberta Metsola.

Amintim că Republica Moldova va fi gazda celei de-a doua Reuniune a Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie la vinăria Castel Mimi, din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. La eveniment sunt așteptați circa 50 de șefi de stat sau de guvern, inclusiv liderii Uniunii Europene.

Citește și: Atenție! În perioada Summitului CPE, Aeroportul Chișinău și parcarea auto din preajmă vor activa în regim special

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.