VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Procurorii cer ridicarea imunității deputatei Marina Tauber într-o nouă cauză penală

Deputata Partidului ”Șor”, Marina Tauber, riscă să fie lipsită încă o dată de imunitatea parlamentară într-o altă cauză penală, ce urmează să fie expediată de procurori în instanță. De această dată, procurorul general a cerut ridicarea imunității în cauza privind falsificarea rapoartelor financiare în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți, scrutin la care a participat și Tauber.

Cerere a fost transmisă astăzi în plenul legislativului, iar Comisia juridică urmează să examineze solicitarea, după care subiectul va fi supus votului.

Amintim, Marina Tauber este cercetată și într-un dosar penal privind finanțarea Partidului ”Șor” de către un grup criminal. Pentru prima dată, deputata a fost reținută în luna iulie 2022, atunci când, la fel, i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. În perioada noiembrie 2022-ianuarie 2023, Tauber s-a aflat în arest la domiciliu, după care a fost eliberată fiind deja sub control judiciar. În luna aprilie, însă, deputata a fost plasată din nou în arest la domicilui, după ce a fost reținută la Aeroportul Chișinău în timp ce încerca să efectueze o deplasare în Israel.

Amintim, acum un an, și șeful de partid al deputatei Tauber, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. Politicianul a fost condamnat recent la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.