VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dodon, reacție la proiectul PAS privind 9 mai: Nimic nu este sacru pentru această grămadă

Ex-președintele țării, acuzat de trădare de patrie, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce, deputații PAS au inițiat un proiect de lege prin care propun înlocuirea sărbătorii cu Ziua Comemorării și Reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, care urmează să fie marcată din 2024 pe 8 mai, nu pe 9.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon scrie că PAS „a ridicat mâna asupra uneia dintre cele mai sfinte zile”.

Regimul penal al lui Sandu încă o dată scuipat în fața tuturor poporului Moldovei. Au ridicat mâna într-una din cele mai sfinte zile pentru noi - Ziua Victoriei asupra fascismului. Sandu și calomniatorii ei au demonstrat încă o dată că ei sunt adevărații fasciști. Nimic nu este sacru pentru această grămadă. Doar ateii și sataniștii ar putea comite un asemenea act de blasfemie în sfânta sărbătoare a Înălțării.

Fie că lui Sandu și clica ei le place sau nu, oamenii din Moldova vor continua să sărbătorească Ziua Victoriei pe 9 mai, așa cum a fost de 78 de ani. Trebuie să anulăm această decizie criminală, inumană a lui Sandu și a celor dragi ei. Aceasta este datoria noastră față de memoria taților, bunicilor și străbunicilor noștri care și-au dat viața pentru libertatea noastră”, a comentat acesta.

Citește și: Ziua Victoriei pleacă în analele istoriei. Denumirea sărbătorii va fi schimbată și va fi marcată pe 8 mai

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.